Mini tarte cu ciuperci si carne de pui

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 3453 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 220 gr faina
  • 1-2 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita sare

Pt umplutura:

  • 1/2 dintr-un piept de pui
  • 300 gr ciuperci(eu am avut ghebe)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr cascaval
  • o lingura unt
  • un pahar mic de vin alb
  • o lingura ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciuperci si carne de pui:

Pregatim aluatul prima oara: untul rece de la frigider taiat cubulete se amesteca cu celelalte ingrediete si se formeaza un aluat care se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute.

Intre timp pregatim formele de mini tarta, le ungem cu unt sau ulei si le tapetam cu faina, sa fim siguri ca vor iesi usor dupa ce sau copt.

Pt umplutura: punem sare si piper peste pieptul de pui si-l punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Punem capacul pe tigaie, il lasam 5 minute la foc mic, il intoarcem si pe partea cealalta si-l mai lasam 5 minute. Scoatem pieptul de pui si punem ciupercile taiate felii sau mai marunt, le lasam sa se inabuseasca pina scade apa, intre timp pieptul de pui il taiem bucatele si-l punem in tigaie peste ciuperci impreuna cu vinul alb, sare si piper dupa gust, usturoiul taiat marunt sau zdrobit. Cind a scazut apa scoatem totul intr-un castron, lasam sa se raceasca si punem un ou batut in prealabil. Aluatul pe care l-am tinut la frigider il impartim in 6 parti si-l intindem pt fiecare forma.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem umplutura, radem cite putin cascaval pe fiecare si un virf de cutit de unt. Dam la cuptorul incalzit la 180 grade pt 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:05

Rocsi 1

07.02.2013, 20:21

Foarte bune

simona72 1

08.02.2013, 13:46

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi glazurati cu mustar